POLITICA DE RETUR
 
CUM FUNCȚIONEAZĂ?
 
Dreptul de retur este valabil doar clienților persoane fizice sau grup de persoane constituite în asociații, care au achiziționat produse de pe www.unpapetar.ro (S.C. PROGO OFFICE S.R.L.).
 
Pentru a beneficia de returul produselor în 14 zile, trimiteți pe adresa de email contact@unpapetar.ro formularul de retur cel tărziu în a 14-a zi calendaristica de la data ridicării/primirii produsului. Formularele completate după 14 zile calendaristice nu sunt luate în considerare.
 
Returnarea produselor se face de către client, pe cheltuiala acestuia.
 
În cazul în care au fost achiziționate mai multe produse de același fel, nu se poate returna decât un singur produs desigilat, restul cantității este acceptata doar daca produsele sunt sigilate.
 
Produsele returnate trebuie să fie însoțite de certificatul de garanție în original și o copie a facturii de achiziție.
 
În cazul în care produsul livrat nu corespunde specificațiilor de pe site se poate returna fară niciun cost suplimentar din partea clientului, după ce, în prealabil, a fost trimisa o notificare în scris din partea acestuia în care se vă specifica lipsa de conformitate a produsului în maxim 24 de ore de la livrare. Clientul poate solicita înlocuirea produsului sau returnarea contravalorii acestuia.
 
PAȘII PE CARE TREBUIE SĂ ÎI URMAȚI:
 
1. Completarea formularului de retur;
 
2. În urma completării formularului, clientul are obligația de a trimite produsul prin curierul agreat cu vânzătorul în maxim 48 de ore de la primirea numărului de înregistrare al returului 
 
3. Vă rugam că în momentul expedierii, să aveți grija la:
 
Menționarea pe documentul de transport a numărului de retur (numărul comunicat în momentul completării formularului de la punctul 1);
 
Atașarea obligatorie a facturii (copie) ce urmează a fi returnat.
 
Înainte de a trimite produsul, vă rugam să vă asigurați că pe colet este aplicata o eticheta care să conțină următoarele informații:
 
Expeditor: Nume Prenume
 
Adresa: Strada, Nr., Oraș, Județ
 
Destinatar: S.C. PROGO OFFICE S.R.L. – Departament Retur
 
Adresa: Str. Lacului nr. 17A, Hemeiusi, Jud Bacău
 
Număr Retur: ***(numărul comunicat în momentul completării formularului de la punctul 1)
 
ÎNLOCUIRE SAU RETUR BANI
 
În funcție de opțiunea cumpărătorului, contravaloarea produselor returnate se poate folosi pentru achitarea altui produs sau se poate returna în termen de maxim 30 de zile de la primirea produsului de către S.C. PROGO OFFICE S.R.L., în contul indicat la completarea formularului.
 
EXCEPȚII
 
Nu se pot returna produse aflate în una sau mai multe dintre următoarele situații:
 
Produsul a fost adus pe „comanda speciala” (COMANDA SPECIALA  este definita că fiind lista de produse comandata de către Beneficiar și care nu se afla în stocul uzual al Furnizorului dar care pot fi livrate pe baza unei comenzi ferme și a plații unui avans, în termenii agreați de parti. Furnizorul îl vă informa pe Beneficiar daca oricare dintre produsele comandate constituie Comanda Speciala.)
 
Etichetele de identificare sunt deteriorate sau lipsesc;
 
Aparatele de aer condiționat care au fost montate, mașinile de spălat fară elementele de siguranță și transport, aparatele de bucătărie care au fost folosite, mașinile de calcat care prezinta urme de utilizare (zgârieturi pe talpa, urme de calcar, etc.), aspiratoarele care au fost folosite, aparatele de bricolaj care au fost utilizate;
 
Renunțarea la cumpărare în termen de 14 zile se poate aplica doar pentru produsele livrate prin curier. Produsele cumpărate de la punctul de lucru al S.C. PROGO OFFICE S.R.L. sau de la personalul propriu al societății S.C. PROGO OFFICE S.R.L. nu se pot considera că reprezintă obiectul unui contract la distanta.
 
DE REȚINUT
 
În cazurile în care produsele returnate prezinta ambalaje deteriorate sau incomplete, urme de uzura, zgârieturi, lovituri, șocuri electrice, accesorii lipsa, certificate de garanție lipsa, ne rezervam dreptul de a decide acceptarea returului sau de a opri o suma din valoarea produsului, suma ce vă fi comunicata după evaluarea prejudiciilor aduse, care să acopere taxa pentru readucerea în stadiul inițial a produsului (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferență de preț rezultata din vânzarea produsului că second-hand.
 
De asemenea, ne rezervam dreptul de a refuza acceptarea returului în situația unor abuzuri (returnări repetate).
 
Daca returul a fost refuzat pentru unul dintre motivele enumerate mai sus sau daca clientul a expediat produsul fară a obține în prealabil număr de retur sau a expediat produsul prin alt serviciu de curierat decât cel agreat, costul transportului înapoi către cumpărător se vă face pe cheltuiala acestuia.
 
Returnarea produselor se face până  în 14 zile de la recepția comenzii de către client.
 
Produsele achiziționate la distanta se pot returna conform O.G. 34/2014. Astfel, produsele cumpărate de pe site se pot returna în aceeași stare, noua în care au fost recepționate, în termen de 14 zile calendaristice de la primire, fară penalități și fară invocarea vreunui motiv. Comanda se poate anula prin e-mail sau telefonic la maximum 14 zile de la plasarea comenzii, clientul urmând să primească înapoi contravaloarea comenzii după returnarea produselor, nu mai tărziu de 30 zile de la data la care ne-a informat despre decizia de returnare. Suma înapoiată cât și condițiile de returnare a produselor nu include cheltuielile de transport ale acestora. 
 
Art. 9 – Dreptul de retragere – O.G. 34/2014
 
(1) Cu excepția cazurilor prevăzute la art. 16, consumatorul beneficiază de o perioada de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanta sau dintr-un contract în afara spatiilor comerciale, fară a fi nevoit să justifice decizia de retragere și fară a suporta alte costuri decât cele prevăzute la art. 13 alin. (3) și la art. 14. 
 
(2) Fară a aduce atingere art. 10, perioada de retragere menționată la alin. (1) expira în termen de 14 zile de la: 
 
a) data încheierii contractului, în cazul contractelor de prestări de servicii; 
 
b) ziua în care consumatorul sau o parte tertă, alta decât transportatorul și care este indicata de consumator, intra în posesia fizica a produselor, în cazul contractelor de vânzare;